25-jarig jubileum PV

Op 9 oktober 2014 bestond de oud-werknemersvereniging 25 jaar. We hebben een groots feest gehouden in Het Praethuys te Voorschoten. Het Bestuur was omstreeks 10:00 uur begonnen met het aankleden van de zaal, terwijl de leden vanaf 10:30 uur langzaam kwamen binnendruppelen.

Tegen 12 uur waren de meeste aanmelders binnen en sprak onze Voorzitter, Theo Engelsman, een welkomstwoord. Hij blikte terug op het ontstaan van de vereniging en de tijd waarin Albert Meeuwis nog Bestuursvoorzitter was. Onder Albert's bezielende leiding, organiseerde hij samen met zijn vrouw Gerda, reünies en dagtochten. Albert was tot aan zijn overlijden zeer actief met de vereniging bezig.

Als opvolger werd Evo den Roest benoemd. In dagtochten was niet zoveel interesse meer en werden dus ook niet meer georganiseerd. Er kwam meer aandacht te liggen op de jaarlijks reünies in april. Deze werden tot op heden zeer goed bezocht en de leden vonden het prettig om oud-collega's weer eens te kunnen ontmoeten. Onder Evo's leiding werd de automatisering van de ledenadministratie ter hand genomen, de Nieuwsbrief van een nieuw uiterlijk voorzien en een eerste aanzet gegeven voor het maken van een website voor DZP.

Helaas werd Evo ziek, waardoor hij zijn voorzitterschap moest neerleggen. Als opvolger trad Theo Engelsman op en aan hem de eer om nu de historie van de Vereniging nogmaals onder de aandacht te brengen.

Jan van Mierloo en Krijn Wielhouwer waren vanaf het prille begin Bestuurlid. Zij werden in het zonnetje gezet en kregen een leuk cadeau overhandigd waar ze enerzijds sprakeloos van waren, maar toch bijzonder blij: een fraaie Waterman vulpen met persoonlijke inscriptie.

Voorzitter Theo besloot zijn toespraak en nodigde de aanwezigen uit om te gaan genieten van de koffie met gebak en daarna de overheerlijke Indische maaltijd.

Het was een levendige dag waarin iedereen met elkaar in gesprek was, onderwijl genietend van de hapjes en drankjes die in overvloed aanwezig waren.

Aan het einde van de dag ging iedereen tevreden naar huis, waarbij beseft werd dat dit het laatste jubileum zou zijn, want de vereniging is op het hoogtepunt van haar bestaan opgeheven, enerzijds doordat de vacatures in het Bestuur niet konden worden vervuld, anderzijds door gebrek aan nieuwe en jongere leden.

Wie weet zien we elkaar nog eens terug in een wat kleiner verband.