De Zeven Provinciën

Historie van DZP


In het jaar 2004 bleek dat nog maar weinig informatie bewaard was gebleven over het bekende schadeverzekeringbedrijf De Zeven Provinciën (DZP) en haar volle dochter Residentie Assurantie Maatschappij (RAM).

Twee oud-werknemers zijn ruim 5 jaar bezig geweest om de archieven uit te pluizen, oud-medewerkers te interviewen en materialen te verzamelen om de historie boven water te krijgen en hebben hun bevindingen vastgelegd in het boek Historie van De Zeven Provinciën (1918-1984), dat op 9 oktober 2009 gepresenteerd is op het 20-jarige jubileum van de Personeelsvereniging.

Voor verdere informatie en bestellingen zie: historieboek

Tevens werd besloten om een deel van de gevonden gegevens in een website ter beschikking te stellen voor belangstellenden.

Deze website is tevens een platform voor leden van de Vereniging Oud-medewerkers DZP en RAM.

Vroegere Hoofdkantoor van DZP Lange Voorhout te Den Haag

Op bovenstaande foto het vroegere hoofdkantoor van Assurantie Maatschappij "De Zeven Provinciën" aan het Lange Voorhout 3 in Den Haag.

Het gebouw is ontworpen door Prof. F.A. Eschauzier (1889-1957), die dit ontwerp als een belangrijk stuk van zijn levenswerk zag:

"Ik zal iets ontwerpen waar Den Haag trots op kan zijn."Helaas heeft hij zelf de oplevering, 29 november 1960, niet meer mee mogen maken.


Prof. F.A. Eschauzier